Investiție de milioane de euro | Sătmăreanul Dorin Bob investește într-o fermă de aluni la Necopoi

Investiție de milioane de euro | Sătmăreanul Dorin Bob investește într-o fermă de aluni la Necopoi

Omul de afaceri Dorin Bob, originar din Satu Mare, își propune un plan ambițios: investește într-o fermă de aluni la Necopoi parte componentă a planului de revitalizare a Țării Codrului.

Dorin Bob antreprenor de peste două decenii s-a remarcat printre altele prin dezvoltarea unui proiect de agricultura integrată (ferma și fabrica de legume și fructe din Valea lui Mihai județul Bihor sub marca Arovit) cât și prin cel mai ambițios proiect rezidențial verde din Cluj-Napoca – Wings.

Investiție de 15 milioane de euro într-o fermă de aluni 

Dorin Bob va investi 15 milioane de euro într-o fermă de aluni. În cadrul acestui proiect, gigantul jucător pe piața industriei dulciurilor și alunelor – Ferrero va asigura suportul tehnic.

”Vom face o investiție de 15 milioane de euro din fonduri proprii și din credite bancare. Planul nostru de dezvoltare este făcut independent de fondurile europene pe care nu le excludem in viitor”, a explicat Dorin Bob.

Omul de afaceri Dorin Bob: ”Inima m-a adus la Homoroade”

Omul de afaceri Dorin Bob este originar din Satu Mare

Dorin Bob are 52 de ani și este originar din Satu Mare. Este de profesie inginer agronom, a absolvit Colegiul Național ”Doamna Stanca”  din Satu Mare și provine dintr-o familie de intelectuali: mama sa, născută în Medișa, a fost medic, iar bunicii săi au fost învățători în Hrip.

”Din discutiile cu reprezentanții Ferrero – cu o experiență uriașă pe segmentul producției de alune- am înțeles potențialul acestei culturi, care este foarte mecanizată. Am fost în Roma și am văzut o cooperativă cu 5.200 de membri, cu un randament de aproximativ 3.000-4.000 de euro pe hectar, corespondentul la 50-60 de zile de muncă pe an, ceea ce mi-a stârnit interesul. Cercetând potențialul acestei nișe de agricultură sunt convins că putem dezvolta în regiune o afacere de acest tip. În procesul de căutare a unei locații, inima m-a adus la Homoroade”, a dezvăluit investitorul cu origini sătmărene.

”Ca parte integrantă a procesului de expansiune, specialiștii italieni vor fi prezenți în vederea realizării unei pepiniere și ne vor asista pe parcursul transferului tehnologic” – a completat Dorin Bob.

Dorin Bob se bazează pe colaborarea agricultorilor locali

Pornind în prima fază cu 350 de hectare cultivate, are ca obiectiv in orizontul a cinci ani mărirea suprafeței până la 5.000 de hectare. Acest lucru nu se va putea realiza fără colaborarea agricultorilor din zonă. Aceștia vor beneficia de sprijinul total Arovit – financiar, logistic cât și asistență pe durata procesului de implementare a transferului tehnologic.

În vederea acestei colaborări, în următoarele două-trei luni se va întocmi un studiu zonal cu componente sociale, economice, culturale etc dorindu-se identificarea necesităților comunității locale, partener necesar al acestei investiții. Se va pune la dispoziția viitorilor fermieri know-how-ul privind înființarea și dezvoltarea unei ferme de aluni.

”Unitatea de la Necopoi va avea și calitatea de experiment pilot – cercetând posibilitățile de realizare a unei activități de acest tip într- o zonă în care hărnicia este îmbinată cu cinstea. În cadrul colaborării vom beneficia de specialiști formatori din Italia sau Franța, care ne vor asista pe durata întregului proces. Actualul plan de la Necopoi este modular și va începe să genereze profit din anul 4 sau 5. Odată implementat, suntem siguri că viitorii fermieri sătmăreni vor fi alături de noi. Obiectivul nostru în orizontul a 5 ani este atingerea unei suprafețe de 5.000 de ha cultivate în asociere cu investitorii locali”– a afirmat investitorul Dorin Bob.

Zonă de agrement dedicată școlilor de vară pentru copii și tineret în incinta fermei

Un proiect important și de suflet pe care Dorin Bob dorește să-l lege de această investiție este amenajarea unei școli de vară tematică (supraviețuire, comunicare, socializare, înțelegerea naturii, respectarea tradițiilor, dedicată copiilor și tinerilor din întreaga țară).

”Astăzi copiii nu mai au acces la calea naturală care asigura pe vremea bunicilor noștri aptitudini de supraviețuire. Partea componentă a viitorului este reintegrarea naturii în viața de zi cu zi. Plecând de la respectul față de natură până la a aprecia resursele pe care le oferă, sunt cunoștințe utile omului din ziua de astăzi. Respectarea tradițiilor care ne definesc rădăcinile, comunicarea într-un mediu natural, abordarea sportivă a vieții sunt elemente din ce în ce mai necesare omului modern. Vom organiza școli tematice cu diferite abordări din lumea agronomiei, psihopedagogiei, artelor marțiale cu caracter multi și interdisciplinar. Sperăm că participanții vor descoperi lumile ecvestre, a gradinăritului, pescuitului, de survivor camp etc. – parte integranta a visul lui Dorin Bob în cadrul fermei de aluni.

Dorin Bob se bucură de cele mai spectaculoase proiecte din Cluj-Napoca

Dorin Bob dezvoltatorul Studium Green, lider pe piata imobiliară din Transilvania și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi. 

Experiența din domeniu a culminat cu realizarea unuia dintre cele mai impresionante proiecte rezidențiale din Cluj-Napoca, respectiv Wings, o investiție de 18 milioane euro din fonduri proprii şi credit bancar, ce include două corpuri de clădire cu 228 apartamente.

Dorin Bob antreprenor de peste două decenii, recunoscut prin grupul Arovit, (firmă cu tradiție, inființată în 1942 care în mâinile acestuia a renăscut, devenind un jucător important al industriei alimentare).